Detaliile accidentului de la Solca: Un șofer băut a intrat cu mașina într-un autocamion și a fost rănit


Intră acum și în grupul de

Un bărbat de 35 de ani din Cacica a fost rănit, sâmbătă seara, după ce a condus băut un autoturism și a intrat cu mașina într-un autocamion care circula regulamentar.

Astfel, bărbatul din Cacica conducea, sâmbătă seara, în jurul orelor 18.30, un autoturism Opel Astra dinspre Solca spre comuna Iaslovăț, iar într-o curbă la dreapta a intrat pe contrasens, lovit frontal o  autoutilitară Mercedes-Benz Actros care circula regulamentar din sensul opus, condusă de un bărbat de 29 de ani din Solca.

În urma impactului, au rezultat avarii majore la ambele autovehicule, iar șoferul autoturismului Opel Astra a suferit leziuni și a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Municipal Rădăuți.

Acesta a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,72 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care a fost transferat la Spitalul Județean de Urgență Suceava, unde a i s-au recoltat probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Șoferul autocamionului a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ, după care i s-au recoltării de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Din primele verificări, reiese faptul că vinovat de producerea evenimentului este șoferul autoturismului care, fiind sub influența băuturilor alcoolice, a pătruns pe sensul opus de mers.

În acest caz s-a întocmit dosar de urmărire penală pentru „vătămare corporală din culpă” și „conducerea  unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”.


Intră acum și în grupul de