Camion de 60.000 euro, confiscat pentru transport ilegal de material lemnos în județul Suceava


Intră acum și în grupul de

Sancțiuni dure aplicate de polițiștii suceveni în cazul unui transport ilegal de mase lemnoase, depistat în dimineața de 24 ianuarie pe raza localității Vadu Moldovei.

Ansamblul rutier era condus de către un bărbat (49 ani) din localitatea Vama, iar avizul a fost emis de o societate comercială din aceeași localitate – SC N.P.U. SRL – cu destinația localitatea Măgurele, județul Ilfov. Potrivit aceluiași document, în vehicul ar fi trebuit să fie un volum total de 46,86 m3, pe sortimente: cherestea 23,20 m3; dulapi 9,24 m3; grinzi 14,42 m3.

Imagine ilustrativă

Din start, polițiștii au observat o disproporție vădită între volumul de cherestea specificat în avizul de însoțire și cel din vehicul.

Astfel, inventarierea a arătat că, de fapt, bărbatul din Vama transporta un volum total de 58,90 m3 cherestele, pe sortimente: cherestea 24,61 m3; dulapi 13,68 m3; grinzi 20,61 m3. Astfel volumul transportat în plus, fără aviz din care să rezulte proveniența legală, fiind de 12.04 m3.

Prin urmare, volumul menționat a fost confiscat, la fel și ansamblul rutier (cap tractor marca Volvo și semiremorca marca Koegel) în valoare de aproximativ 60.000 de euro. Pe lângă asta, polițiștii au întocmit dosar penal privind infracțiunile de „transport cu orice mijloace de transport a materialele lemnoase, în volum de peste 10 m3, neînsoțite de documente specifice de transport”; „fals în înscrisuri sub semnătură private” și „uz de fals”.


Intră acum și în grupul de