Jandarmii suceveni au participat la un schimb de experiență în Ucraina. Jandarmeria Suceava: Activitate a contribuit la creşterea vizibilităţii Jandarmeriei Române în rândul instituţiilor cu atribuţii similare din mediul extern


Intră acum și în grupul de

Cinci ofițeri din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Suceava au participat în orașul ucrainean Ivano-Frankivsk la un schimb de experiență.

Potrivit Jandarmeriei Suceava, schimbul de experiență a avut loc în perioada 26-28 ianuarie și a vizat „desfășurarea unor activități de pregătire teoretică şi practică, care urmăresc îmbunătățirea nivelului de coeziune și aprofundarea tehnicilor și tacticilor de intervenție în situația acțiunilor speciale, prezentarea unor studii de caz și analize referitoare la specificul celor două instituții, respectiv planificarea activităților comune care se vor derula în perioada următoare, împreună cu partenerii ucraineni”, astfel au descris jandarmii suceveni activitățile.

Sursa citată susține că participarea jandarmilor suceveni la această activitate a contribuit la îndeplinirea obiectivelor şi atingerea rezultatelor prevăzute în proiect, la creşterea vizibilităţii Jandarmeriei Române în rândul instituţiilor cu atribuţii similare din mediul extern, precum și la dezvoltarea cadrului de cooperare internaţională în domeniu.

De menționat că, activitatea s-a desfășurat în cadrul proiectului „Consolidarea capacităților de formare a grupei de acțiuni speciale prin dezvoltarea unor programe complexe de pregătire fizică și de evaluare psihologică”, finanțat prin Programul Operaţional Comun România-Ucraina 2014-2020.

Proiectul se derulează pe o perioadă de 18 luni, începând cu data de 26.11.2019, conform unui contract de finanţare în valoare de 110.000 euro, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava participând în calitate de lider beneficiar, în parteneriat cu Unitatea 1241 Ivano-Frankivsk din Garda Naţională a Ucrainei (partener beneficiar).


Intră acum și în grupul de