Incendiu izbucnit la o locuință din Cornu Luncii de la scântei sau jarul căzut din centrala termică. Proprietarul a suferit un atac de panică


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Cornu Luncii și Baia, au intervenit, duminică dimineața, cu 7 autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din localitatea Cornu Luncii.

La sosirea echipajelor de intervenție, incendiul se manifesta generalizat la acoperișul locuinței și la camera centralei termice, cu pericol de propagare la întreaga casă și la o anexă gospodărească.

În incendiu au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 140 mp, plafonul din lemn pe 70 mp și camera centralei pe 4 mp.

Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 51 de ani, care a suferit un atac de panică. Ulterior, bărbatul a fost transportat la spital, pentru investigații suplimentare.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost jar sau scântei căzute din sistemul de încălzire, o centrală termică pe lemne.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de circa două ore și jumătate, iar pompierii au salvat restul casei de locuit și anexa gospodărească, cu bunurile aferente.


Intră acum și în grupul de