Un bărbat din comuna Slatina a suferit arsuri pe față și mâini într-un incendiu care i-a cuprins casa


Intră acum și în grupul de

Un bărbat din comuna Slatina a suferit, luni după amiaza, arsuri pe față și pe mâini într-un incendiu care i-a cuprins casa.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Fălticeni au intervenit cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o casă de locuit din localitatea Slatina.

La sosirea pompierilor militari, incendiul era localizat de către lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Slatina și se manifesta la interior, într-o cameră și pe holul locuinței, cu o suprafață totală de aproximativ 30 mp.

În incendiu au ars obiecte de mobilier, materiale textile și alte bunuri și s-au degradat elemente de tâmplărie.

Pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical proprietarului, în vârstă de 53 de ani, care a suferit arsuri pe față și pe mâini.

Ulterior, bărbatul a fost transportat de urgență la spital, pentru investigații suplimentare și tratament de specialitate.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, prin efect termic, din cauza amplasării necorespunzătoare a materialelor combustibile față de sistemul de încălzire (sobă cu acumulare de căldură).

Incendiul a fost lichidat după circa o oră și au fost salvate restul casei de locuit, precum și alte două locuințe și o anexă, aflate în imediata vecinătate.


Intră acum și în grupul de