Peste 100 de elevi de la Școala Gimnazială „Miron Costin” din Suceava participă la proiectul realizat în comun cu IPJ Suceava privind prevenirea bullying-ului


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul de Poliție Județean Suceava și Școala Gimnazială „Miron Costin” Suceava derulează în comun proiectul de prevenire a bullying-ului ,,Alege sa fii bun!”.

Potrivit IPJ Suceava, peste 100 de elevi au fost implicați în proiectul a cărui scop este prevenirea şi combaterea agresiunilor fizice, verbale sau de altă natură în mediul școlar, dar și identificarea unor modalități de rezolvare a conflictelor şi modelarea gestionării situațiilor conflictuale viitoare.

Astfel, proiectul a debutat vineri,  28 ianuarie cu o serie de instruiri si activități on line. Problemele legate de rețelele de socializare și fenomenul de bullying au fost abordate într-o sesiune on-line de reprezentantul IPJ Suceava, comisar șef de poliţie Ionuț Epureanu.

Copii, profesori și părinți au aflat deopotrivă despre ultimele modificări legislative care incriminează utilizarea unor date de identitate false pentru crearea unor conturi pe rețelele de socializare si pedepsele prevăzute de legislația penala română.

Ulterior, pe perioada week-end-ului și în zilele de vacanță elevii realizează materiale video, desene care surprind abordări preventive ale violentei școlare, urmând ca după începerea școlii, în funcție de situația pandemică sa fie organizate activități interactive și acțiuni în mediul școlar.

Proiectul se desfășoară în perioada 25 ianuarie – 10 iunie 2021, fiind coordonat de profesor Dumitru Moraru – directorul Școlii Gumnaziale Miron Costin și de colectivul format din profesorii coordonatori  Cozmanciuc Alina Manuela, Palaghianu Lavinia Ocsana, Rusu Simona Liliana,  Pelin Cosmina Elena. 


Intră acum și în grupul de