Transport de lemn semnalat ca ilegal prin 112, verificat de polițiști, silvicultori și inspectori rutieri în prezența reclamantului care a transmis controlul live: Autotrenul era în regulă


Intră acum și în grupul de

Polițiști, silvicultori și inspectori rutieri au verificat, vineri, în prezența reclamantului legalitatea unui transport de lemn constatându-se că acesta era legal.

Activistul Tiberiu Vatamaniuc a semnalat prin 112 că un ansamblu rutier format din autotren și remorca transportă material lemnos ilegal și supraîncărcat.

În aceste condiții, polițiștii au solicitat sprijinul lucrătorilor silvici din cadrul OS Fălticeni precum și a inginerilor din cadrul ISCTR, în vederea efectuării de verificări specifice competențelor atribuite prin lege.

Delegații Ocolului Silvic Fălticeni au efectuat inventarierea și măsurarea materialului lemnos  transportat, constatându-se că ceea ce se afla fizic încărcat corespundea cu specificațiile din avizul de însoțire.

Astfel: în total erau avizați 47,59 m3, inventariați 47,59 m3, repartizați în trei sortimente de cherestea molid,  unul 16,08m3, următorul de 10,60 m3 și ultimul de 20,91 m3.

Delegații ISCTR au procedat la cântărirea masei de încărcare pe fiecare dintre cele 5 axe ale ansamblului constatând că acesta are o masă totală de 42.150 kg repartizată legal pe cele 5 axe. Depășirea de 2.150 kg  încadrându-se în toleranța legală de 5%. 

La fața locului a fost prezent reclamantul care a transmis live activitatea organelor de control.


Intră acum și în grupul de