Primarii suceveni intra la instruire pe probleme agricole (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Primarii din judeţul Suceava se vor întruni în cursul săptămânii viitoare cu preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, pentru a li se aduce la cunoştinţă posibilităţile de susţinere a agricultorilor în 2010 şi a informa la rândul lor populaţia despre modul de subvenţionare a agriculturii.

Şeful deliberativului judeţean a explicat în cadrul conferinţei de presă de joi că pentru zonele de deal şi munte subvenţia la hectar este cu 50 de euro mai mare, iar agricultorii mai pot beneficia de un ajutor de 194 de euro/ha/ an dacă adoptă măsuri de agromediu. „Un proprietar de teren din zona de deal şi munte, specifică judeţului Suceava, va putea primi o subvenţie de 410 euro pe hectar dacă aplică şi măsuri de agromediu şi are un contract cu APIA prin care respectă mai multe condiţii”, a spus Flutur.

El a arătat că printre condiţiile prevăzute pentru agromediu sunt cele prin care pe terenuri nu se folosesc îngrăşăminte chimice, nu se suprapăşunează sau nu se coseşte iarba înainte de 15 iunie. „Populaţia practică astfel de măsuri, iar printr-un contract corespunzător cu APIA vor putea solicita şi subvenţia pentru agromediu”, a spus preşedintele CJ Suceava.

În ceea ce priveşte sprijinul în zootehnie, Flutur a informat că acesta va fi de 500 de lei pe cap de taurină şi de 430 de lei pentru ovine şi caprine. Totodată, el a arătat că a fost majorată cu 50 de euro subvenţia la hectar, de la 116 euro/ha/ an la 166 de euro/ha/an din care 81 de euro reprezintă fonduri europene, iar restul sunt plăţi complementare şi a subliniat că cererile se pot depune până în 17 mai.

Totodată, şeful deliberativului judeţean a mai declarat că este posibil ca în acest an, în toamnă, să se plătească în avans, 70 la sută din valoarea subvenţiei.


Intră acum și în grupul de