Grup de elita al elevilor suceveni


Intră acum și în grupul de

Potrivit şefului IŞJ Suceava, Petru Carcalete, „în listele centralizate de IŞJ Suceava privind participarea elevilor la toate competiţiile, se evidenţiază un grup de elită, majoritatea acestora depăşind cadrul de pregătire al clasei şi frecventând diferite forme speciale de îndrumare asigurate la nivel judeţean”. Astfel, 698 de elevi sunt înscrişi la centrul de excelenţă organizat la disciplinele: limba şi literatura română, matematică, informatică, fizică, chimie, biologie, astronomie şi socio-umane, care prin programele iniţiate în acest an a constituit o mai bună motivare, diversificându-şi modalităţile de lucru, prin includerea unor activităţi informale.

„IŞJ a iniţiat susţinut şi motivat activitatea de performanţă a elevilor şi cadrelor didactice, prin programe specifice, cum ar fi: Serbarea performanţei şcolare, editarea Albumului olimpicilor suceveni, Tabăra de Excelenţă la fizică, chimie, astronomie, Tabăra de Excelenţă la disciplinele socio-umane”, precizează şeful IŞJ Suceava.

La începutul anului şcolar, Centrul de excelenţă de la Suceava care aparţinea de Centrul Regional de la Iaşi nu şi-a mai continuat activitatea a de pregătire întrucât „nu şi-au mai putut permite organizarea cu finanţare proprie”, spunea Laurenţa Hacman, inspector pentru imagine în cadrul IŞJ Suceava.

„Ideea a fost de a reduce şi costurile cu deplasarea elevilor şi profesorilor”, a mai spus Laurenţa Hacman.

Dar pentru a suplini lipsa Centrului de excelenţă care s-a desfiinţat anul trecut, reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Suceava s-au gândit să reorganizeze programele de pregătire a elevilor pentru performanţă, sub coordonare directe. Noutatea consta în faptul că această activitate de pregătire nu se mai desfăşura centralizat, ci pe lângă şcoli, cu precădere la învăţământul liceal, şi nu în fiecare sâmbătă, ci o dată sau de două ori pe lună.

Programul de pregătire intensivă se adresează elevilor care obţin rezultate bune la fazele judeţene ale olimpiadelor, pentru a-i motiva şi susţine să obţină rezultate la fel de bune şi la nivel naţional.


Intră acum și în grupul de