FOTO // Focuri de armă la frontiera cu Ucraina, în zona comunei Izvoarele Sucevei. Suspecți de contrabandă au reușit să fugă abandonând țigări în valoare de peste 100.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Izvoarele Sucevei au depistat, în data de 25 februarie, mai multe colete cu țigări de contrabandă și au tras focuri de armă pentru a stopa un grup de contrabandiști, care au fugit pe teritoriul statului vecin.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, echipajul a observat mai multe persoane care transportau în spate colete voluminoase, de la frontiera de stat spre interiorul țării, pe direcţia localităţii Izvoarele Sucevei.

Imediat, polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea bărbaților, efectuând somațiile legale prin voce, moment în care aceștia au abandonat coletele și au fugit, dispersându-se în direcții diferite. În vederea reținerii persoanelor, polițiștii de frontieră au tras trei focuri de avertisment în plan vertical, conform prevederilor legale, însă nici de această dată cei în cauză nu s-au oprit şi s-au întors pe teritoriul Ucrainei, arată sursa citată.

Ulterior, polițiștii de frontieră au transportat cele zece colete găsite la sediul sectorului. În colete erau 8.940 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, a căror valoare se ridică la suma de peste 104.500 lei.

Țigările au fost confiscate, iar în cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de contrabandă în formă agravantă şi trecere fruduloasă a frontierei de stat.


Intră acum și în grupul de