Pana la Pasti, pichetari si mitinguri in invatamant


Intră acum și în grupul de

Liderul Sindicatului Judeţean „Spiru Haret” Suceava, Constantin Cernica a anunţat că, în urma finalizării discuţiilor ce au avut loc în cadrul întâlnirilor organizate de Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), s-a decis organizarea unor mitinguri şi pichetări până la sărbătorile pascale, apoi, în luna mai, urmează un miting foarte amplu la Bucureşti, iar dacă lucrurile nu se rezolvă, sindicatele vor declanşa greva generală cu data de 1 iunie a.c.

„Până la Paşti, adică 4 aprilie, pichetăm şi organizăm mitinguri, fiecare pe plan local. Vor fi grupate câte trei judeţe unde sunt sindicate ale FSLI pentru a organiza pichetări ale prefecturilor în câte o zi, iar în acelaşi timp vor fi pichetări la Bucureşti, la Guvern şi la Ministerul Educaţiei. Apoi, în luna mai, va fi un miting foarte mare la Bucureşti şi, dacă lucrurile nu se rezolvă, vom declanşa greva generală cu data de 1 iunie”, a precizat liderul sindical.

Acesta urmează a se întâlni cu sindicaliştii din teritoriu. „Săptămâna viitoare avem întâlnire cu liderii sindicali din Suceava şi vom decide când vom picheta Prefectura şi vom da drumul referendumului pentru a afla ce metodă de protest aleg profesorii, două din cele trei – miting, pichetare sau greva de două ore. Până la 1 mai, trebuie să trimitem rezultatele referendumului la Federaţie”, a explicat Constantin Cernica.


Intră acum și în grupul de