Două autoturisme furate din Italia depistate de polițiștii de frontieră suceveni într-o spălătorie auto la ieșirea din Siret


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au descoperit și indisponibilizat două autoturisme căutate de autoritățile din Italia.

Purtătorul de cuvânt al STPF Suceava, comisar șef Ilie Poroch-Serițan, a declarat că sâmbătă, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Siret au desfășurat o acțiune pe linia combaterii traficului internațional cu autovehicule furate.

Astfel, în jurul orei 13.00, la ieșirea din orașul Siret spre Suceava, aceștia au identificat două autoturisme aflate în incinta unei spălătorii auto, mașini despre care aveau suspiciuni ca prezintă nereguli.

Cele două mașini, împreună cu șoferii acestora, au fost conduse la sediul Sectorului PF Siret pentru verificări.

Din primele cercetări, polițiștii de frontieră au stabilit că unul dintre autoturisme, marca Toyota CHR, era condus de V.M, în vârstă de 43 de ani, din județul Neamț. La verificări, polițiștii de frontieră au constatat că mașina figurează ca fiind semnalată furată din Italia, alertă emisă de autoritățile italiene în 04 martie.

Cea de-a doua mașină, un Mercedes Benz B, era condusă de către E.V., în vârstă de 30 de ani, din județul Neamț. Și în acest caz, mașina s-a dovedit a fi în atenția autorităților fiind semnalată furată tot din Italia.

Mașinile, în valoare de aproximativ 86.500 de lei, respectiv 91.200 lei, au fost indisponibilizate la sediul instituției în vederea continuării cercetărilor.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tăinuire, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun.


Intră acum și în grupul de