Spitalul judetean vrea mai multi bani de la CAS pentru cazurile rezolvate


Intră acum și în grupul de

Spitalul Judeţean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava este îngrijorat pentru finanţarea unităţii în acest an, în condiţiile în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a alocat doar 80% faţă de suma corespunzătoare aceleiaşi perioade, anul trecut. Conducerea unităţii spitaliceşti a solicitat să se studieze posibilitatea majorării contractului cu Casa de Sănătate pe număr de paturi, ori majorarea tarifului pe caz rezolvat la nivelul spitalului judeţean, ţinându-se cont de faptul că în acest moment acest tarif este la acelaşi nivel cu spitalele orăşeneşti sau comunale ori nu se poate face o comparaţie între dificultatea şi efortul implicate într-un caz spitalicesc rezolvat la nivelul Spitalului Judeţean şi cele rezolvate în spitalele mici.

Recent unitatea a fost supusă unei evaluări de către o echipă de control a Ministerului Sănătăţii ce a vizat modul de administrare, parametri calitativi sau cantitativi ai activităţii din domeniul medical dar şi cei economici.
Anul 2009 a însemnat pentru contabilitatea spitalului judeţean un excedent de 6 miliarde de lei vechi, bani care au fost investiţi parţial în constituirea unui fond de dezvoltare .

La sfârşitul anului trecut, Spitalul judeţean nu avea nicio datorie către furnizori iar din punct de vedere al duratei medii de spitalizare, durata de utilizare a unui pat, concordanţa diagnosticului de la internare cu cel de la externare, structura cheltuielilor, unitatea spitalicească suceveană s-a prezentat foarte bine.

Faţă de o situaţie comună la nivel naţional care arată că pentru cheltuieli de personal se alocă între 70 şi 80% din totalul fondurilor, la Spitalul Judeţean Suceava, aceste cheltuieli nu au depăşit anul trecut 52%, cheltuielile legate strict de actul medical fiind de peste 35%.


Intră acum și în grupul de