Accidentul de la Câmpulung Moldovenesc a fost provocat de un șofer băut și fără permis. El a fost reținut și este cercetat penal pentru cinci infracțiuni


Intră acum și în grupul de

IPJ Suceava a oferit detaliile accidentului produs în data de 16 martie, pe strada Calea Transilvaniei din municipiul Câmpulung Moldovenesc.

Pe lângă cele relatate anterior, polițiștii au stabilit că șoferul (37 ani, din comuna Moldova Sulița) autoturismului a pătruns pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune frontală cu microbuzul, condus regulamentar de un bărbat (40 ani) din județul Iași.

Șoferul autoturismului a prezentat pentru control un permis de conducere fals. Foto: ISU Suceava

În urma accidentului au fost rănite trei persoane (și nu două cum a fost raportat inițial), respectiv ambii șoferi și o tânără de 19, pasageră în autoturism. Toți au fost transportați la spital.

Ulterior, Poliția a stabilit că șoferul vinovat de accident avea 0,69 mg/l alcool în aerul expirat. Pe lângă asta, el a prezentat pentru control un permis care s-a adeverit a fi fals, în realitate bărbatul neavând permis de conducere pentru nicio categorie auto.

Microbuzul era condus regulamentar de către un bărbat care a fost rănit. Foto: ISU Suceava

Drept urmare, el a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat penal pentru „vătămare corporală din culpă”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, „conducerea pe drumurile publice a unui vehicul fără permis de conducere”, „fals material în înscrisuri oficiale” şi „uz de fals”.


Intră acum și în grupul de