O casă de locuit din Mănăstirea Humorului a fost puternic afectată de un incendiu izbucnit din cauza jarului căzut din sobă


Intră acum și în grupul de

O locuință din localitatea suceveană Mănăstirea Humorului a fost afectată de un incendiu izbucnit marți, 23 martie. Datorită unei intervenții prompte, pompierii au reușit să salveze casa.

După apelul la 112, la ora 08:43, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului au intervenit cu două autospeciale de stingere, informează purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

Locuința nu a ars în totalitate, dar a fost puternic afectată de flăcări atât pe interior, cât și pe exterior. Foto: ISU Suceava

Potrivit lui, la sosirea echipajelor, flăcările se manifestau în interiorul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga construcție și la anexele gospodărești.

Incendiul a fost lichidat la ora 10:25, dar până atunci au ars: obiecte de mobilier, materiale textile și alte bunuri din interiorul casei, pe o suprafață de aproximativ 80 mp.

Intervenția pompierilor a durat aproximativ o oră și jumătate. Foto: ISU Suceava

Totodată, s-au degradat elemente de tâmplărie din PVC (uși și ferestre), aparate electrocasnice, tavanele și pereții interiori. S-a degradat și o parte din fațada exterioară a casei, pe aproximativ 15 mp.

În același timp, pompierii au salvat restul casei de locuit și anexele gospodărești. Alin Găleată a precizat că incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza jarului sau scânteilor căzute din soba cu acumulare de căldură.


Intră acum și în grupul de