Bărbat din Sucevița trimis în judecată după un accident produs când avea permisul anulat. El a încercat să evite răspunderea îndemnând patru amici la mărturii mincinoase


Intră acum și în grupul de

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți l-au trimis în judecată pe Tiberius Vatamaniuc (40 ani), autointitulatul activist de mediu de la Sucevița, care a comis un accident având permisul anulat, iar apoi a încercat să scape de răspundere. Alături de el, în fața judecătorilor vor apărea patru prieteni de ai săi, care au dat mărturii mincinoase.

Accidentul s-a produs în data de 20 iunie 2020, pe raza comunei Vicovu de Jos. Atunci, potrivit rechizitoriului, în jurul orei 04:00, Vatamaniuc conducea pe drumul comunal Remezău. La un moment dat, el a părăsit partea carosabilă și a intrat în coliziune cu gardul împrejmuitor al unei locuințe, distrugând o porțiune din acesta. După cum s-a constatat ulterior, șoferul avea permisul anulat, precizează procurorii rădăuțeni.

Potrivit sursei citate, după accident, Vatamaniuc l-a convins pe prietenul său, Bogdan Serafimovici, să declare faptul că el este cel care a provocat accidentul. Afirmațiile mincinoase au fost făcute inclusiv în cadrul audierii lui Serafimovici, în calitate de martor.

Astfel, Vatamaniuc va fi judecat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și instigare la participație improprie la fals intelectual.

La rândul său, Serafimovici va fi judecat pentru mărturie mincinoasă. Pentru aceeași infracțiune vor fi judecați alți trei bărbați, care au susținut varianta lui Vatamaniuc, respectiv Florin Ţugui zis ”Khempes”, Vasile Cîrstean zis ”Bilgher” și Ionel Baranovschi.

Procurorii au menționat că bărbații cercetați în acest dosar au antecedente penale. Tiberius Vatamaniuc a fost găsit vinovat pentru mai multe fapte în anii 2007 și 2013. El a fost condamnat la închisoare, fiind arestat în 2011 și eliberat condiționat în 2017. Mai recent, în 2018 a fost condamnat la un 1 an și 4 luni închisoare pentru infracțiuni la regimul rutier și ultraj.


Intră acum și în grupul de