Trei transporturi de materiale lemnoase fără avize și documente de proveniență, depistate în județul Suceava. Polițiștii au confiscat 11,23 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii din cadrul Biroului Combaterea Delictelor Silvice au organizat activități de control pe raza județului Suceava pe linia respectării prevederilor legale privind transportul materialelor lemnoase, a anunțat Inspectoratul de Poliție Județean Suceava printr-un comunicat de presă emis în data de 1 aprilie.

Potrivit sursei citate, în cursul zilelor de 30 și 31 martie, polițiștii au depistat trei transporturi cu nereguli, confiscând în total 11,23 mc de material lemnos.

Primul transport a fost identificat marți, în jurul orei 03:45, în localitatea Cornu Luncii. Astfel, a fost oprită pentru control o autoutilitară condusă de un bărbat din comuna Slatina, care transporta cherestea de esenţă rășinoase.

Bărbatul nu a putut prezenta documentele de proveniență şi transport pentru materialul lemnos. Astfel, cantitatea transportată – 4,92 mc – a fost confiscată.

Ulterior, la ora 10:30, încă un transport de cherestea de esență rășinoase fără documentele de provenienţă şi transport a fost identificat pe raza comunei Moara. Drept urmare, conducătorul auto din Frasin a rămas fără cei 3,41 mc transportați.

Cel de al treilea transport a fost identificat pe 31 martie, pe DN 17A din comuna Sadova. Un bărbat din Câmpulung Moldovenesc transporta fără documentele de proveniență şi transport 2,90 mc lemn foc, cantitatea ce a fost confiscată.

Cei trei șoferi au fost amendați.


Intră acum și în grupul de