E.ON Moldova solicita sucevenilor sa nu intervina la retelele electrice


Intră acum și în grupul de

E.ON Moldova Distribuţie atrage atenţia sucevenilor asupra pericolelor pe care le reprezintă intervenţiile neavizate în reţeaua de distribuţie a energiei electrice. Potrivit specialistului PR- Departamentul de Relaţii Publice şi Comunicare E.ON România, Sorin Munteanu există riscuri de electrocutare, arsuri, incendii şi explozii pe care le prezintă intervenţiile neavizate şi neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice, respectiv intervenţiile la liniile aeriene şi cablurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare a energiei electrice.

Astfel, în anul 2009, ca urmare a unor asemenea intervenţii în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice, au fost înregistrate un număr de 12 accidente grave soldate cu şase decese şi rănirea deosebit de gravă a unui copil, iar de la începutul acestui au fost înregistrate două accidente grave soldate cu un deces.

„Compania noastră îşi manifestă preocuparea permanentă pentru siguranţa persoanelor care dintr-un motiv sau altul se află în proximitatea instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice. Trebuie să fim conştienţi şi să-i educăm şi pe cei mai mici asupra faptului că aceste instalaţii pot reprezenta un real pericol atunci când nu sunt respectate regulile de siguranţă. Este obligaţia civică a fiecăruia dintre noi să facem tot ce ne stă în putinţă pentru evitarea unor situaţii nedorite care se pot produce în apropierea instalaţiilor de distribuţie a energiei electrice” declară Cătălin Drăgoi, Director General E.ON Moldova Distribuţie.

În cazul în care sunt sesizate tablouri electrice, posturi de transformare şi firide neîncuiate sau cu sistemul de închidere deteriorat, stâlpi sau conductoare căzute la pământ, compania adresează rugămintea ca aceste situaţii să fie semnalate la numărul de telefon * 929 (* – prefixul judeţului din care se face apelul).

Aplicarea cu stricteţe a regulilor de siguranţă este mesajul central al unei campanii de informare lansată anul trecut de către E.ON şi intitulată „Familia ta este la fel de importantă ca şi a mea!“. Prin intermediul acestei campanii se transmite şi mesajul preocupării continue şi prioritare acordate de către angajatul E.ON siguranţei familiei consumatorilor de energie ca şi propriei familii.

Totodată, în scopul conştientizării elevilor cu privire la riscurilor legate de utilizarea necorespunzătoare a energiei electrice acasă şi la şcoală, precum şi a riscurilor ce pot apărea în vecinătatea instalaţiilor electrice aflate în mediul înconjurător, E.ON a iniţiat programul educaţional „Energie pentru viaţă”.
Programul a fost deja implementat în judeţele Iaşi şi Suceava, urmând să fie derulat şi în celelalte patru judeţe din zonă, respectiv Bacău, Botoşani, Neamţ şi Vaslui.


Intră acum și în grupul de