Polițiștii de frontieră vor activa în regim normal în perioada Sărbătorilor Pascale Catolice


Intră acum și în grupul de

ITPF Sighetu Marmației, din care face parte și Poliția de Frontieră Suceava, a anunțat printr-un comunicat de presă că, în perioada Paștelui Catolic, va activa în regim normal. Mai mult, polițiștii de frontieră vor intensifica controalele la frontiera de stat.

„În această perioadă, atât în punctele de trecere a frontierei, cât şi în zona de frontieră – 30 km interior de la linia de frontieră, poliţiştii de frontieră desfăşoară zilnic, la nivelul întregii ţări, activităţi de supraveghere şi control la frontiera de stat, precum şi pentru prevenirea şi combaterea infracţionalităţii transfrontaliere”, arată sursa citată.

Poliția de frontieră menționează că, în prezent, prin punctele de frontieră se înregistrează valori de trafic normale pentru această perioadă, fără a se înregistra blocaje sau timpi mari de aşteptare.

„În continuare, recomandăm cetăţenilor români şi străini care trebuie să tranziteze frontiera națională în această perioadă să folosească toate punctele de frontieră deschise în regim internaţional și să consulte aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet a Poliției de Frontieră – www.politiadefrontiera.ro”, țin să precizeze polițiștii de frontieră.

Sursa citată a precizat că în perioada Sărbătorilor Pascale, circulaţia autovehiculelor cu o capacitate mai mare de 7,5 tone este oprită pe teritoriul Ungariei. Autorităţile de frontieră din Ungaria au comunicat care sunt perioadele cu restricţii – 01.04.2021 (ora 23.00) –  02.04.2021 (ora 23.00), respectiv 03.04.2021, (ora 23.00) – 05.04.2021 (ora 23.00), iar în intervalele vizate şoferii automarfarelor au obligaţia să staţioneze în parcările special amenajate, până la reluarea circulației pe drumurile publice din Ungaria.


Intră acum și în grupul de