Încă un incendiu izbucnit din cauza coșului de fum defect. Focul a distrus o locuință din Bilca


Intră acum și în grupul de

Un nou incendiu generat de un coș de fum deteriorat a fost înregistrat miercuri, 7 aprilie, în județul Suceava. Flăcările au cuprins o gospodărie din localitatea Bilca.

Incendiul a fost anunțat la 112 la ora 22:31, astfel intervenind pompierii militari și cei civili cu zece autospeciale de stingere, informează purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată.

La sosirea echipajelor, ardeau casa de locuit și anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la gospodăria învecinată.

Pompierii au reușit să lichideze incendiul la ora 01:15, însă până atunci au ars casa de locuit pe o suprafață de 100 mp, bucătăria de vară pe 50 mp și adăpostul de animale pe 100 mp.

Pe lângă asta, flăcările au mistuit circa cinci mc lemn de foc, un motoscuter și un utilaj de prelucrare a lemnului (abric).

Cu toate acestea, pompierii au salvat gospodăria învecinată.

„Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic, generat de coșul de fum deteriorat”, a precizat Alin Găleată.

Tot miercuri, o casă de locuit din localitatea Plopeni a fost puternic afectată de un incendiu izbucnit din aceeași cauză.


Intră acum și în grupul de