Arest preventiv pentru doi bărbați care ar fi tâlhărit doi adolescenți în Parcul Șipote din Suceava


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au reținut doi bărbați care ar fi tâlhărit doi adolescenți din Suceava, în Parcul Șipote. Tinerii au fost lăsați fără telefoane mobile și amenințați cu violență în cazul în care vor apela la Poliție. Chiar și în aceste condiții, tinerii au sesizat fapta, iar cei doi suspecți se află în prezent în arestul IPJ Suceava.

Potrivit IPJ Suceava, faptele au fost comise în după-amiaza de 14 martie. Atunci, doi suceveni, ambii de 17 ani, își petreceau timpul liber în Parcul Șipote din Suceava.

Parcul Șipote din Suceava

La un moment dat, ei au fost abordați de alte două persoane, care le-au cerut telefoanele mobile sub pretextul introducerii a unor numere de telefon. Cu toate acestea, cei doi nu le-au mai întors telefoanele și i-au amenințat cu bătaie dacă vor denunța fapta.

Totuși, tinerii au mers la Poliție. Astfel, în urma investigațiilor, polițiștii au reușit identificarea suspecților. Este vorba despre doi bărbați, unul de 28 ani din Fălticeni, iar celălalt de 24 ani din Pătrăuți. Ambii sunt cercetați penal pentru tâlhărie calificată.

Pe 8 aprilie, ei au fost rețineți pentru 24 de ore, iar ulterior – arestați preventiv pentru 30 de zile.

În acest context, Poliția Suceava recomandă cetățenilor să sesizeze de îndată orice faptă de acest gen și să furnizeze polițiștilor orice date sau informații care pot ajuta la identificarea autorilor unor astfel de infracțiuni.

De asemenea, recomandăm cetățenilor (în special celor din categorii vulnerabile – copii, persoane vârstnice) să adopte o conduită preventivă.

Pentru a nu deveni victimă a unei tâlhării:

  • Evitaţi deplasările pe trasee aflate în zone mai puţin circulate: câmpuri, parcuri, şantiere.
  • Dacă din diverse motive trebuie să circulaţi după lăsarea întunericului, ocoliţi locurile neiluminate ori în care se comercializează băuturi alcoolice.
  • Când observaţi că sunteţi urmăriţi de un individ sau de mai mulţi deplasaţi-vă prin zone intens circulate, chiar dacă acest lucru presupune schimbarea traseului. Solicitaţi ajutorul primului poliţist întâlnit în calea dumneavoastră sau apelați SNUAU 112.
  •  Nu vă afişaţi ostentativ cu obiecte de valoare (lănţişoare, brăţări, telefoane mobile scumpe, alte bunuri de valoare)
  • Nu vă lăsaţi atraşi în locuri dosnice de către indivizi care oferă spre vânzare diverse produse (de obicei mai ieftine).
  • Nu vă lăudaţi persoanelor necunoscute cu bani sau valori pe care le aveţi asupra dumneavostră sau acasă.

Intră acum și în grupul de