Petrecere într-un garaj de pe Aleea Jupiter din Suceava, spartă de polițiști. După ce au fost avertizați, petrecăreții au plecat acasă


Intră acum și în grupul de

În ultimele cinci zile polițiștii suceveni au derulat, pe raza județului, atât în mediul urban cât și rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii noului virus SARS-CoV-2: au fost verificate 512 societăți comerciale şi 108 mijloace de transport în comun, iar pentru neregulile constatate au fost aplicate 455 sancțiuni contravenționale la Legea nr. 55/2020  în valoare de 100.970 lei. De asemenea, au fost verificate cu privire la respectarea interdicțiilor impuse 5203 persoane.

Cu ocazia controalelor în trafic, poliţiştii au verificat legalitatea efectuării transportului de marfă și persoane, inclusiv  modul în care măsurile de protecție stabilite prin Legea nr. 55/2020 sunt respectate în timpul efectuării transportului de persoane, prin curse regulate/speciale.   

Conducătorii tuturor autoturismelor verificate în trafic au fost instruiți de polițiști în privinţa respectării prevederilor Legii 55/2020, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Co

Au fost efectuate verificări, de asemenea și în zona hypermarket-urilor și în zonele aglomerate.

De asemenea, au fost instruiți cu privire respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului toți administratorii de unități economice, restaurante, pensiuni și unități turistice.

Poliția Suceava reamintește că evenimentele private sunt interzise.

Deși marea majoritate a cetățenilor au înțeles necesitatea respectării normelor legale pentru a putea trece cât mai repede peste situația pandemică s-au înregistrat și sutuații în care lipsa de responsabilitate a trebuit sancționată de către polițiști.

La 10.04.2021, în jurul orei 22:30 polițiștii din cadrul Poliţiei Municipiului Suceava au obținut informații cu privire la faptul că pe aleea Jupiter în zona garajelor sunt mai multe persoane care nu respectă măsurile pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei Covid-19.

La fața locului s-au deplasat mai multe patrule din cadrul Biroului Ordine Publică care au identificat la unul din garaje, în interior, șase persoane care au organizat o petrecere privată, deranjand liniștea publică prin muzica și nerespectând Legea 55/2020.

Toate cele 6 persoane au fost sancționate contravențional conform art. 65 lit. m, din LG 55/2020, rap. la art. 2, alin 1, pct. 2 din Anexa nr. 3, la HG 293/2021.

Având în vedere restricţiile în vigoare privind prevenirea şi combaterea pandemiei COVID-19 celor 6 persoane li s-a pus în vedere pe viitor să respecte normele legale, acestea s-au conformat, au cooperat, după care au plecat spre domiciliu.

La 09.04.2021, orele 12.20, Poliția Municipiului Suceava a fost sesizată prin 112 despre faptul că în fața unui laborator de analize medicale este un grup de persoane care nu poartă mască de protecție.  Patrulele deplasate la fața locului au identificat un grup de 5 persoane de sex masculin, iar 3 dintre acestea nu purtau mască de protecție obligatorie. Trei bărbați de 23, 26 și 37 de ani au fost sancționați conform art. 65 lit. h din Lg. 55/2020 rap la art. 1 din anexa nr. 2 la HG 293/2021.

Persoanelor în cauză li s-a pus în vedere ca pe viitor să respecte normele legale.

„Recomandăm cetățenilor dar și agenților economici să respecte legislația în vigoare, să poarte masca sanitară și să păstreze regulile de distanțare socială”, a transmis Poliția Suceava.

Polițiștii reamintesc că circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00 este interzisă.


Intră acum și în grupul de