Trei accidente s-au produs duminica, în județul Suceava, din cauza șoferilor băuți. Poliția Suceava: „Atenție șoferi! Nu consumați alcool și vă urcați la volan!”

În cursul zilei de duminică, 11 aprilie, în județul Suceava au avut loc mai multe accidente provocate de șoferi băuți, a informat IPJ Suceava, care a transmis și mesajul: „Atenție șoferi! Nu consumați alcool și vă urcați la volan!”

Am relatat deja că la Bosanci, un șofer cu 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat a intrat într-o mașină în care se deplasa o familie cu trei copii mici. În urma impactului, o fată de 8 ani a ajuns la spital.

Un alt accident s-a produs la Gura Humorului, pe strada Piața Republicii. Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 15:35, un bărbat (49 ani) din comuna Ostra a intrat coliziune față-spate cu un autoturism ce staționa regulamentar la culoarea roșia a semaforului. Șoferul vinovat de accident avea 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat penal. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Un alt accident s-a produs pe DN 17A, în apropierea localității Dornești. Un rădăuțean (42 ani) a pierdut controlul mașinii care s-a răsturnat pe cupolă în afara părții carosabile.

Șoferul nu a fost rănit și a refuzat transportul la spital. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliția Suceava a precizat un șofer băut a fost prins și pe raza municipiului reședință de județ. Cazul a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Astfel, un bărbat (34 ani) din Stulpicani circula noaptea pe străzile din Suceava având 0,60 mg alcool pur în aerul expirat. El a fost oprit în zona stației Curcubeu. Bărbatul a fost amendat cu 500 lei pentru aflarea în afara locuinței după 22:00 și este cercetat penal pentru că a condus băut.