Trei accidente s-au produs duminica, în județul Suceava, din cauza șoferilor băuți. Poliția Suceava: „Atenție șoferi! Nu consumați alcool și vă urcați la volan!”


Intră acum și în grupul de

În cursul zilei de duminică, 11 aprilie, în județul Suceava au avut loc mai multe accidente provocate de șoferi băuți, a informat IPJ Suceava, care a transmis și mesajul: „Atenție șoferi! Nu consumați alcool și vă urcați la volan!”

Am relatat deja că la Bosanci, un șofer cu 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat a intrat într-o mașină în care se deplasa o familie cu trei copii mici. În urma impactului, o fată de 8 ani a ajuns la spital.

Un alt accident s-a produs la Gura Humorului, pe strada Piața Republicii. Din cercetări s-a stabilit că în jurul orei 15:35, un bărbat (49 ani) din comuna Ostra a intrat coliziune față-spate cu un autoturism ce staționa regulamentar la culoarea roșia a semaforului. Șoferul vinovat de accident avea 1,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. El este cercetat penal. Din fericire, nimeni nu a fost rănit.

Un alt accident s-a produs pe DN 17A, în apropierea localității Dornești. Un rădăuțean (42 ani) a pierdut controlul mașinii care s-a răsturnat pe cupolă în afara părții carosabile.

Șoferul nu a fost rănit și a refuzat transportul la spital. El a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul indicând valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul este cercetat penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Poliția Suceava a precizat un șofer băut a fost prins și pe raza municipiului reședință de județ. Cazul a avut loc în noaptea de duminică spre luni. Astfel, un bărbat (34 ani) din Stulpicani circula noaptea pe străzile din Suceava având 0,60 mg alcool pur în aerul expirat. El a fost oprit în zona stației Curcubeu. Bărbatul a fost amendat cu 500 lei pentru aflarea în afara locuinței după 22:00 și este cercetat penal pentru că a condus băut.


Intră acum și în grupul de