Pensiunile din Bucovina ofera conditii mult mai bune (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Departamentul de Control în Sănătate Publică al Direcţiei de Sănătate Publică Suceava a verificat în această perioadă aproximativ 50 de pensiuni, însă inspectorii au aplicat doar avertismente deoarece nu au fost găsite deficienţe majore, multe dintre probleme fiind rezolvate chiar în timpul controalelor. Directorul coordonator adjunct pentru Control în Sănătate Publică, dr. Ludovic Abiţei, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că verificările la unităţile care au turişti în perioada sărbătorilor pascale au început de circa două săptămâni şi vor continua până de Paşte, inspectorii CSP având în vedere modul de respectare a condiţiilor de cazare, de preparare a hranei, respectarea regulilor igienico-sanitare.

„Controalele noastre s-au axat mai mult pe pensiuni şi restaurante şi mai puţin pe magazine unde sunt activi cei de la Protecţia Consumatorilor, iar la carmangerii sunt cei de la DSVSA. Mai sunt deficienţe din neştiinţă, cum ar fi aşezarea alimentelor, nu au fost probleme majore care să impună măsuri. Unele s-au reglat chiar în timpul controlului”, a precizat directorul adjunct. Acesta a subliniat că, în general, verificările pe care le efectuează, de obicei, inspectorii prin magazine, chioşcuri şi unităţi de alimentaţie publică din judeţ au intrat într-o „rutină” nemaifiind amenzi mari în ultima vreme.

„N-am mai semnat nicio amendă de două săptămâni, avem doar o singură suspendare de activitate într-un café-bar, fiindcă nu avea apă curentă. Este mult mai bine ca anul trecut, a apărut şi o selecţie naturală a unităţilor care sunt mai frecventate. Pentru că au fost unele în care am găsit deficienţe ani la rând, acestea au fost evitate de consumatori. Comercianţii sunt mai receptivi şi au început să înveţe”, a menţionat Ludovic Abiţei adăugând că şi turiştii au început să aleagă după condiţiile oferite.


Intră acum și în grupul de