Accident de muncă la o firmă de prelucrare a lemnului din Rădăuți: Un bărbat a fost stropit peste față cu o substanță ce cauzează arsuri chimice severe


Intră acum și în grupul de

Un bărbat (32 ani) a ajuns la spital după un accident de muncă suferit la o fabrică de prelucrarea a lemnului din Rădăuți. Bărbatul din Dornești este angajat din 2008 în funcția maistru în cadrul Secției Producție pal.

Cazul s-a produs luni dimineața, 12 aprilie. Astfel, el se afla în secția menționată, unde verifica lucrările efectuate de un alt muncitor la un filtru electrostatic.

Bărbatul a observat că instalația filtrului este dezamorsată și a încercat să o amorseze. În acest timp, un cablu al instalației s-a fisurat și l-a stropit în zona feței cu soluție caustică cu o concentrație de 50%.

Bărbatul a fost transportat de urgență la Spitalul Municipal Rădăuți, unde i s-au acordat îngrijiri medicale, ulterior fiind externat. Diagnosticul stabilit de către personalul medical fiind „combustie oculară dreaptă cu hidroxid de sodiu”. La contactul cu pielea, această substanță poate cauza arsuri chimice severe.

Polițiștii au întocmit dosar privind infracțiunile de „nerespectarea măsurilor legale de securitate și sănătate în muncă” și „vătămare corporală din culpă”.


Intră acum și în grupul de