Țigări de contrabandă în valoare de aproape un milion de lei, depistate după o urmărire în trafic în zona Costişa. Contrabandistul a reușit să fugă


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au depistat o cantitate impresionantă de țigări de contrabandă ce urma a fi comercializata pe piața neagră din România. În total au fost confiscate aproape 81.000 pachete cu țigări, în valoare de peste 900.000 lei.

Cazul a avut loc marți, 13 aprilie, a informat purtătorul de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan. Concret, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Siret au observat la aproximativ 3 km față de linia de frontieră un Mercedes Sprinter, înmatriculat în Marea Britanie, care se deplasa dinspre frontiera de stat către localitatea suceveană Costişa.

În aceste condiții, polițiștii de frontieră au acționat pentru interceptarea vehiculului, însă fără succes. După o urmărire în trafic, autoutilitara a fost găsită abandonată în curtea unui imobil din Costişa.

În interiorul vehiculului au fost depistate 80.960 pachete cu țigări, de diferite mărci, de proveniență Duty Free şi Belarus.

Țigările în valoare de 947.232 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar vehiculul, în valoare de 25.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor.

Polițiștii de frontieră continuă cercetările în acest caz sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă.


Intră acum și în grupul de