Permisele de ședere și avizele de angajare/detașare eliberate cetățenilor străini vor avea un nou aspect. Cele emise anterior rămân valabile până la expirare


Intră acum și în grupul de

Inspectoratul General pentru Imigrări a anunțat miercuri, 14 aprilie, că forma și conținutul permisului de ședere eliberat cetățenilor străini au fost modificate prin Hotărârea de Guvern nr. 363/2021, publicată în Monitorul Oficial din 12 aprilie.

„Potrivit actului normativ, forma și conținutul permisului de ședere eliberat cetățenilor străini, cartea albastră a UE vor avea un nou format. De asemenea, actul normativ reglementează modelul permisului de ședere eliberat cetățenilor britanici beneficiari ai Acordului de retragere și membrilor acestora de familie care îi însoțesc sau care se alătură ulterior încheierii perioadei de tranziție”, arată IGI.

Sursa citată susține că modificările au fost necesare pentru îmbunătățirea elementelor de securitate ale permiselor de ședere și introducerea unui aspect uniform pentru toate statele membre ale UE.

„Noul model de permis conține date biometrice și elemente de securitate care oferă garanţii suplimentare cetăţenilor, asigurându-se un grad de protecţie ridicat împotriva furtului de identitate, iar instituţiilor de drept public sau privat, certitudinea că persoana care prezintă documentul de identitate este titularul datelor de identificare înscrise pe acest document”, a precizat IGI.

Inspectoratul atrage atenția posesorilor permiselor de ședere eliberate anterior că nu este necesară actualizarea lor. Permisele vechi sunt în continuare valabile până la data expirării indicată în act. Noile carduri vor fi oferite la prelungirea dreptului de ședere sau la expirarea celui anterior.


Intră acum și în grupul de