Un tânăr fără permis implicat într-un accident pe Calea Unirii din Suceava a fugit, lăsând mașina pornită pe prima bandă de circulație


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni cercetează penal un tânăr de 25 de ani din Preutești care a fost implicat, vineri seara, într-un accident pe Calea Unirii din Suceava și a fugit, lăsând mașina pornită pe prima bandă de circulație.

Potrivit Poliției Suceava, polițiștii au fost sesizați vineri seara prin 112 că pe Calea Unirii din municipiu  a avut loc un accident rutier soldat cu pagube materiale, iar conducătorul unuia dintre autoturismele implicate a abandonat autoturismul și a fugit de la fața locului.

La fața locului polițiștii au identificat apelantul, un bărbat de 45 ani, din Suceava și un autoturism ce era staționat pe banda I de circulație cu motorul pornit, fără nicio persoană în interior.

Apelantul a fost condus la sediul Poliției Suceava în vederea completării unei declarații tip de accident rutier soldat cu pagube materiale, iar în scurt timp, la sediul poliției s-a prezentat și un tânăr de 25 ani, din Preutești, care a declarat faptul că el a condus autoturismul abandonat pe Calea Unirii din Suceava și că nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Acesta a fost identificat de către apelant ca fiind conducătorul autoturismului care a fost implicat în evenimentul rutier sesizat. Fiind interogate bazele de date s-a constatat faptul că tânărul de 25 de ani nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar autoturismul nu are polița RCA valabilă, iar înmatricularea autoturismului este suspendată de drept, având I.T.P. expirată din data de 15.03.2021.

În acest caz s-a procedat la sancționarea contravențională a șoferului de 25 de ani pentru următoarele abateri: RCA expirat, I.T.P. expirat și lipsă documente, iar ca măsură tehnico-administrativă s-a reținut certificatul de înmatriculare al autoturismului, precum și plăcuțele cu numere de înmatriculare.

Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal privind infracţiunea de „conducere fără permis”.


Intră acum și în grupul de