Focuri de armă la Ulma pentru reținerea unor contrabandiști. Suspecții au fugit înapoi în Ucraina


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră din cadrul SPF Brodina au descoperit şi confiscat, sâmbătă, în urma unei acţiuni desfășurate pe linia combaterii contrabandei cu țigări, 2.000 pachete cu țigări, în valoare de 23.400 lei, marfă ce urma să ajungă pe piața neagră de desfacere din zonă.

Potrivit purtătorului de cuvânt al STPF Suceava, comisar-șef Ilie Poroch-Serițan, sâmbătă, în jurul orei 11.00, un echipaj al Poliției de Frontieră din cadrul SPF Brordina a observat, pe direcția localității Ulma, două persoane care transportau mai multe colete voluminoase de la frontiera de stat spre interiorul țării.

Poliţiştii de frontieră au acționat pentru reținerea celor doi, iar în momentul în care bărbații au observat echipajul poliţiştilor de frontieră, au abandonat coletele și au fugit spre teritoriul ucrainean, ignorând somațiile polițiștilor.

În vederea reținerii persoanelor implicate, au fost trase două focuri de avertisment, însă nici de această data cei în cauză nu s-au oprit.

Imediat, au fost anunţate şi autorităţile ucrainene despre caz în vederea cercetării în comun a evenimentului de frontieră.

La fața locului au fost descoperite 4 colete cu țigări care au fost transportate la sediul sectorului, unde, în urma inventarierii, a rezultat cantitatea de 2.000 pachete cu țigări, provenite din magazine de tip duty free.

Țigările în valoare de 23.400 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar în cauză se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, precum și pentru identificarea tuturor persoanelor implicate şi documentarea întregii activităţi infracţionale.


Intră acum și în grupul de