Un sucevean care mergea de trei zile pe jos din Bistrița a furat o bicicletă pentru a se deplasa mai repede acasă. El este cercetat penal

Un tânăr (25 ani) din comuna Horodniceni este cercetat penal pentru furtul unei biciclete comis în municipiul Vatra Dornei. Tânărul a avut o explicație surprinzătoare pentru fapta sa.

Infracțiunea a avut loc duminică, la prânz, lângă un supermarket din Vatra Dornei. Astfel, un adolescent (15 ani) care s-a deplasat la unitatea comercială și-a lăsat bicicleta lângă un pilon de metal din fața supermarket-ului.

El a lipsit în jur de 10 minute, iar când s-a întors, bicicleta nu mai era acolo. Atunci, adolescentul a apelat 112.

După aproximativ o oră, polițiștii au identificat autorul furtului. Concret, o patrulă a observat pe raza comunei Iacobeni un tânăr (25 ani) care se deplasa cu bicicleta descrisă de adolescent.

Tânărul a recunoscut că a sustras bicicleta, motivându-și gestul cu faptul că a vrut să se deplaseze mai repede. El a relatat că de trei zile merge continuu pe jos, deoarece vine din comuna Prundu-Bârgăului, județul Bistrița și se deplasează spre domiciliul său, în comuna Horodniceni.

Bicicleta a fost predată proprietarului, iar tânărul de 25 ani este cercetat penal aspectul săvârșirii infracțiunii furt.