Haine contrafăcute, în valoare totală de 28.000 lei, confiscate de la mai mulți comercianți suceveni


Intră acum și în grupul de

O amplă acțiune organizată de polițiștii din cadrul SICE pe raza municipiului Suceava s-a soldat cu zeci de haine contrafăcute confiscate, dar și dosare penale pentru comercianții care au oferit spre vânzare articole vestimentare fără acte de conformitate.

Acțiunea a avut loc miercuri, 21 aprilie, atât în piețele din municipiul, cât și în unele magazine. În total, au fost depistate trei comercianți care au încălcat legea, dar și un agent economic.

De altfel, anume în cazul firmei au fost confiscate cele mai multe articole vestimentare contrafăcute. Societatea respectivă are un punct de lucru într-un magazin situat pe strada Ștefan cel Mare (zona pietonală). În magazin erau vândute haine inscripționate cu branduri cunoscute, de exemplu Adidas, Vagabond, Armani etc. Hainele erau însă fără certificate de calitate sau conformitate. Astfel, polițiștii au confiscat articole vestimentare în valoare totală de 18.250 lei.

Mai multe haine, în valoare totală de 2.100 lei, au fost confiscate de la un sucevean (37 ani) care le oferea spre comercializare în Bazar Suceava, deși nu deținea certificate de calitate sau conformitate.

Exact din aceeași cauză au fost confiscate articolele vestimentare vândute de doi comercianți în Piața Agroalimentară George Enescu. Este vorba despre doi bărbați, unul de 37, iar altul de 43 ani. În cazul primului comerciant au fost confiscate bunuri în valoare de 5.200 lei, iar în cazul celui de al doilea – 2.450 lei.

Pe lângă asta, comercianții mai sunt și cercetați penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  „punere în circulaţie de produse purtând o marcă înregistrată sau identică”. De menționat că polițiștii suceveni au fost sprijiniți de lucrători din cadrul Direcției Regionale Vamale Iași.


Intră acum și în grupul de