Accident de muncă pe axa rutieră Suceava-Iași. Un tânăr s-a rănit în timp ce demonta un parapete de pe DJ 208 A


Intră acum și în grupul de

Un tânăr de 20 de ani din orașul Liteni s-a rănit, vineri după amiaza, când demonta un parapete de pe DJ 208 A unde se execută lucrări de modernizare la axa rutieră Suceava-Iași.

Astfel, tânărul este angajat al firmei care execută lucrările din septembrie 2020 pe funcția de șofer autoturisme și camionete.

El se afla vineri la punctul de lucru de pe axa rutieră Suceava-Iași, unde efectua lucrări de demontare a parapetelor de pe marginea DJ 208Am iar în timp ce tăia lisa unui parapet cu un flex, a pierdut controlul aparatului, iar pânza flexului i-a provocat o tăietură la mâna stângă.

Tânărul era singur în acea zonă și s-a deplasat către colegii săi care se aflau la câțiva metri distanță, iar aceștia au apelat la 112.

 La fața locului s-a prezentat un echipaj SMURD care i-a acordat tânărului primele îngrijiri medicale, stabilind un diagnostic preliminar: ,,plagă contuză pumn stâng”. Ulterior acesta a fost transportat la Spitalul Județean Suceava, pentru investigații suplimentare.

În acest caz va fi sesizat Inspectoratul Teritorial de Muncă Suceava în vederea efectuării de verificări.

Totodată, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ,,vătămare corporală din culpă”, „nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”  şi „neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă”.


Intră acum și în grupul de