Gospodărie din Costișa cuprinsă de flăcări. Pompierii au intervenit cu șapte autospeciale pentru localizarea și lichidarea incendiului


Intră acum și în grupul de

Pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Noi, Frătăuții Vechi și Bilca, au intervenit în noaptea de sâmbătă spre duminică cu 7 autospeciale de stingere pentru localizarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la o gospodărie din satul Costișa din comuna Frătăuții Noi.

La sosirea echipajelor, ardeau generalizat o parte din anexele gospodărești și acoperișul locuinței, cu pericol de propagare la întreaga gospodărie, dar și la o casă învecinată.

Incendiul a fost lichidat după o intervenție de aproape trei ore.

În incendiu au ars șura din lemn pe o suprafață de aproximativ 180 de metri pătrați, acoperișul casei pe 70 de metri pătrați, circa 5 metri cubi lemn de foc și diverse bunuri casnice aflate în spațiile incendiate. S-au degradat tavanul locuinței și un perete de la adăpostul de animale pe 18 metri pătrați.

Potrivit ISU Suceava, cauza probababilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Prin intervenția lor pompierii au salvat adăpostul de animale, restul casei proprietarului și locuința învecinată.


Intră acum și în grupul de