Bărbat băut și fără permis, identificat în traficul din Horodnic de Sus la trei săptămâni după ce a fost prins conducând o mașină având o alcoolemie uriașă


Intră acum și în grupul de

Un bărbat (52 ani) din comuna Horodnic de Sus are probleme cu legea după ce a fost prins băut la volan. Mai mult decât atât, cu aproximativ trei săptămâni în urmă, el a rămas fără permis exact din aceeași cauză.

Astfel, în seara de 26 aprilie, o patrulă de poliție a observat pe raza comunei menționate o autoutilitară Mercedes Sprinter condusă de bărbatul de 52 ani, pe care polițiștii în cunoșteau vizual.

După ce a trecut de autospeciala poliției, conducătorul auto a virat pe un podeț și a trecut pe locul pasagerului, în locul său urcând un alt localnic, de 47 ani, care de fapt este proprietarul vehiculului.

Toată scena a fost observată de polițiști, iar ulterior, bărbatul de 47 ani a recunoscut că s-a schimbat la volan, întrucât cunoștea că prietenul său de 52 ani avea permisul de conducere suspendat.

El a mai declarat că prietenul i-a încredințat prietenului său să conducă pe o distanță de maxim patru km. Astfel, el este cercetat penal pentru încredințarea unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deținerii permisului de conducere.

La rândul său, bărbatul de 52 ani a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,17 mg/ l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost amendat.

Totodată, el s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Pe lângă asta, din data de 7 aprilie, bărbatul este cercetat și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe. Atunci, el a fost prins conducând în timp ce avea o alcoolemie de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat.


Intră acum și în grupul de