Bilca: Un bătrân de 89 ani a suferit arsuri puternice în timp ce dădea foc la vegetație uscată


Intră acum și în grupul de

Cazul s-a produs marți, 27 aprilie, în comuna Bilca. O vecină a bătrânului a relatat că el a dat foc vegetației de pe suprafața de teren de lângă locuința sa, iar din cauza unui moment de neatenție, flăcările s-au extins spre el, luând astfel foc hainele pe care le purta bărbatul.

Focul a fost stins încă până la intervenția autorităților. Din cauza rănilor suferite, bătrânul nu putea merge și a rămas să zacă pe sol. El a fost preluat de un echipaj SMURD și transportat la Spitalul Municipal Rădăuți, unde a fost diagnosticat prezumtiv cu arsuri de gradul II la picioare.

Polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”vătămare corporală din culpă”.

În acest context, reamintim cititorilor numeroasele apeluri făcute de către ISU Suceava la respectarea măsurilor de prevenire a acestui tip de incendii:

  • nu utilizați focul deschis în locuri cu pericol de incendiu, pe timpul nopţii şi pe timp de vânt.
  • nu utilizaţi focul deschis la distanţe mai mici de 100 de metri faţă de construcţii, materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de furaje, pădure etc).
  • arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile efectuaţi-o în locuri special amenajate (gropi ş.a.).
  • interesaţi-vă la Primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii.
  • arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi a resturilor vegetale efectuaţi-o numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil Serviciul voluntar pentru situaţii de urgenţă din cadrul Primăriei.
  • asiguraţi supravegherea permanentă a arderii şi stingeţi jarul după încetarea acesteia.
  • educaţi şi supravegheaţi copiii în vederea interzicerii jocului cu focul.

Intră acum și în grupul de