Polonezii din Romania, in doliu


Intră acum și în grupul de

Comunicat de presa

Pentru polonezii care au găsit inimi deschise pe pământul României, vestea catastrofei aviatice de la Smolensk în care şi-au pierdut viaţa Lech Kaczynski – preşedintele Republicii Polone cu soţia precum şi reprezentanţi de frunte ai vieţii politice, sociale, ai armatei şi bisericii ne-a cutremurat profund. Şi asta cu atât mai mult, cu cât multe persoane dintre cele care au murit au fost apropiate de noi, ne-au vizitat şi ne-au ajutat.

Noi, polonezii din România facem parte integrantă din poporul polonez, deşi trăim departe de patria înaintaşilor noştri. Tocmai de aceea, suntem profund îndureraţi. Tristă coincidenţă, tragedia s-a petrecut chiar în ziua comemorării la Katyń a 70 de ani de la masacrarea a 22 000 de polonezi, floarea armatei şi elita intelectualităţii, de către puterea sovietică.

Cele şapte zile de doliu naţional declarate în Polonia vor fi zile de doliu şi pentru noi. Suntem cu gândul alături de familiile îndoliate şi ne rugăm pentru odihna veşnică a celor care au plecat la Casa Domnului.

Dumnezeu să-i fericească!

Preşedintele Uniunii Polonezilor din România, Deputat Ghervazen Longher


Intră acum și în grupul de