Un tânăr sucevean a fost amendat pentru „alertare falsă” după ce a semnalat două transporturi de materiale lemnoase ca fiind ilegale, care însă nu aveau abateri


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au verificat joi, 29 aprilie, două transporturi de materiale lemnoase care au fost semnalate prin 112 ca fiind ilegale. Verificările au arătat că ambele transporturi erau efectuate legal. Ambele sesizări au fost făcute de către un tânăr de 23 ani, care s-a ales cu o amendă pentru „alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție”.

Primul apel a fost făcut la ora 13:34. Tânărul a declarat că pe str. Calea Bucovinei din mun. Rădăuți se deplasează un camion supraîncărcat cu material lemnos.

Foto simbol

Vehiculul a fost interceptat și verificat. Polițiștii au constatat că nu sunt nereguli în ceea ce ține de avizul de însoțire. Ulterior, ansamblul de vehicule a fost cântărite de angajații ISCTR care au stabilit că greutatea totală este 47.200 kg, iar camionul avea autorizația specială de transport pentru 52.000 de kg.

Peste câteva minute, tânărul a sunat din nou la 112, declarând că pe str. Frâncei din mun. Rădăuți se deplasează un alt camion supraîncărcat.

Și de această dată nu au fost găsite abateri privind avizul de însoțire, dar și privind greutatea vehiculului, care era de 46.100 kg, iar AST prevedea o greutate maximă de 52.000 de kg.

După ce verificările au arătat că ambele transporturi erau efectuate fără nicio abatere, tânărul a fost amendat pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție. Potrivit Legislației, această contravenție se sancționează cu amendă de la 500 lei la 1.000 lei.


Intră acum și în grupul de