Greva profesorilor se suprapune cu evaluarea competentelor digitale la BAC


Intră acum și în grupul de

Proba TIC– cea de evaluare a competenţelor digitale la examenul de bacalaureat va avea loc în intervalul 19-29 aprilie a.c., însă sindicatele sunt decise ca în ziua de 22 aprilie a.c. să declanşeze greva generală, ceea ce înseamnă că profesorii nu se vor prezenta la ore. „Între 14-19 aprilie, avem întâlniri cu liderii din judeţ să vedem ce decidem, dacă profesorii vor refuza, în continuare, trecerea notelor în catalog şi a tezelor. Dar rămâne sigură greva generală din 22 aprilie, mitingul de amploare din perioada 1-15 mai şi continuăm cu referendumul, pentru a vedea dacă se doreşte declanşarea grevei generale pe termen nelimitat din luna iunie”, a declarat Constantin Cernica, liderul Sindicatului Judeţean “Spiru Haret” Suceava.

Potrivit acestuia, în momentul de faţă, din discuţiile purtate cu liderii de sindicat din judeţ, profesorii susţin declanşarea grevei generale pe termen nelimitat în luna iunie, blocând astfel anul şcolar.

Liderul sindical a ţinut însă să precizeze că se referă doar la 15-20% din grupele sindicale, restul urmând a prezenta rezultatele până la data de 1 mai, termenul limită.


Intră acum și în grupul de