Trei adolescenți sunt cercetați penal după o plimbare cu mopeduri prin municipiul Suceava


Intră acum și în grupul de

Trei adolescenți din localitatea Văratic au fost prinși conducând mopeduri în municipiul Suceava. Niciunul dinte ei nu are permis de conducere, motiv pentru care polițiștii au întocmit dosare penale.

Băieții au fost observați în trafic vineri, 30 aprilie, lângă Iulius Mall Suceava. La vederea autospecialei de poliție, adolescenții au abandonat vehiculele și au luat-o la fugă de-a lungul râului Suceava. În cele din urmă toți au fost prinși.

Astfel s-a constat că doi dintre ei au câte 16 ani, iar unul – 17. Niciunul însă nu are permis de conducere. Drept urmare, polițiștii au întocmit trei dosare penale pentru „punerea în circulație sau conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

În aceste condiții, IPJ Suceava a precizat: „Din analizele efectuate la nivelul IPJ Suceava a rezultat că un număr mare de accidente rutiere grave se produc cu implicarea bicicliștilor și conducătorilor de mopede, în special în sezonul cald. Atragem atenția cu privire la măsurile de siguranță rutieră și la respectarea legislației rutiere de către aceste categorii de participanți la trafic”.


Intră acum și în grupul de