FOTO//Gospodărie din Frătăuții Vechi distrusă de un incendiu izbucnit din depozitul de furaje. Opt autospeciale au acționat pentru stingerea flăcărilor


Intră acum și în grupul de

O gospodărie din Frătăuții Vechi a fost distrusă, marți după amiaza, într-un incendiu care a izbucnit din depozitul de furaje de la un cablu electric deteriorat.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, lt. Alin Găleată, a declarat că pompierii militari ai Detașamentului de Pompieri Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Frătăuții Vechi, Frătăuții Noi și Gălănești, au intervenit circa două ore cu opt autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD, pentru localizarea și lichidarea incendiului izbucnit la o gospodărie din localitatea Frătăuții Vechi.

La sosirea echipajelor de intervențe, flăcările se manifestau  la casa de locuit și la anexele gospodărești, construcții majoritare din lemn, cu pericol de propagare la o gospodărie învecinată.

Pe timpul intervenției, pompierii paramedici SMURD au acordat primul ajutor medical unei femei, în vârstă de 58 de ani, și unui bărbat, de 28 de ani, care au suferit atacuri de panică. După ce au fost stabilizați, ambii au refuzat transportul la spital.

Sursa citată a menționat că în incendiu au ars acoperișul casei de locuit pe 50 mp, acoperișul bucătăriei de vară pe 60 mp, șura, depozitul de furaje și alte anexe pe o suprafață totală de 140 mp, dar și bunuri materiale aflate în construcțiile afectate de foc și s-au degradat tavanul casei și cel al bucătăriei de vară, precum și elemente de tâmplărie din PVC de la cele două construcții.

Flăcările au izbucnit din depozitul de furaje, cel mai probabil din cauza efectului termic al curentului electric, generat de un cablu electric cu izolația deteriorată.

Prin intervenția lor  pompierii au salvat bunuri materiale din locuință și din bucătăria de vară, precum și casa de locuit învecinată.


Intră acum și în grupul de