Patru algerieni şi o ucraineancă, prinși la Falcău după ce au intrat ilegal în țară


Intră acum și în grupul de

Polițiștii de frontieră suceveni au oprit din nou persoane care au intrat ilegal în țară dorind să ajungă în Occident. De data aceasta, au fost prinși cinci migranți, acesta fiind al treilea caz înregistrat de la începutul lunii mai, în total fiind depistați nouă migranți.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției de Frontieră Suceava, comisar-șef Ilie Poroch Serițan, în data de 5 mai, polițiștii de frontieră au observat pe raza localității Falcău patru bărbați și o femeie care se deplasau pe jos, dinspre frontiera cu Ucraina spre interiorul ţării.

Nicio persoană din acest grup nu și-a putut justifica prezența în zonă. Astfel, toți au fost conduși la sediul Poliției de Frontieră pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit faptul că cei patru bărbați sunt cetățeni algerieni, cu vârste între 26 și 44 de ani, iar femeia are 35 de ani şi este din Ucraina.

Cei cinci cetățeni străini au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România cu scopul de a ajunge într-o ţară din Spaţiul Schengen.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, iar în continuare urmează a fi luate măsurile legale ce se impun.


Citiți și:


Intră acum și în grupul de