Protest spontan la Scoala Speciala din Humor! Profesorii nu au mai intrat la ore miercuri dupa-amiaza


Intră acum și în grupul de

Contul în Trezorerie al Centrului Şcolar de Educaţie Incluzivă ”Sf. Andrei” din Gura Humorului ( fosta Şcoală Specială) a fost blocat de luni, 12 aprilie. Conducerea unităţii, reprezentanţi ai U.J.S. ,,PRO – EDUCAŢIA” – FEN Suceava, ai Prefecturii şi ai Consiliului Judeţean Suceava au încercat să facă demersuri pentru deblocarea contului în vederea plăţii salariilor angajaţilor, însă fără succes. Personalul didactic din instituţia respectivă a beneficiat de prevederile Legii 221 în perioada decembrie 2009 – februarie 2010, adică au primit salarii cu tot cu sporuri.

”Printr-o gravă eroare, un funcţionar iresponsabil a trimis o adresă în Trezorerie, adresă prin care se solicită ca statele de plată să fie semnate de managerul instituţiei şi avizate de ISJ. Or, ordonatorul principal de credite nu este ISJ-ul, ci Consiliul Judeţean Suceava pentru învăţământul special şi Primarul pentru învăţământul normal. În condiţiile arătate, statele de plată care vor ajunge la Trezorerie nu vor fi considerate în regulă niciodată, pentru că ISJ-ul nu este instituţia care să fie abilitată pentru avizare. În această situaţie care pare fără soluţie, angajaţii de la unitatea din Gura Humorului nu şi-au primit salariile pentru luna martie”, precizează Traian Pădureţ, preşedinte U.J.S. ,,PRO – EDUCAŢIA” – FEN Suceava.

Potrivit acestuia, nemulţumirile s-au amplificat în ziua de 14 aprilie, zi în care personalul didactic de la unitatea menţionată, respectiv personalul din programul de după amiază a refuzat să intre la clasă. Cadrele didactice s-au adunat în cancelarie, şi-au prezentat nemulţumirile şi au decis să protesteze până la plata efectivă a salariilor. Nemulţumirea se referă atât la blocarea ilegală a contului unităţii, cât şi la faptul că se fac tot felul de presiuni pentru reducerea salariilor. Cadrele didactice au menţionat că legislaţia nu a fost încălcată în calcularea salariilor şi nu sunt de acord ca managerul unităţii să elibereze decizii de reîncadrare la nivelul OUG 41.

”Reprezentanţii sindicatului sunt decişi să acţioneze în instanţă Direcţia de Finanţe Publice Suceava, respectiv pe Dl. Ropotă Petrică, pentru blocarea ilegală a contului unităţii şi să ceară despăgubiri pentru întârzierea plăţii salariilor”, spune Traian Pădureţ.


Intră acum și în grupul de