Polițiștii suceveni au oprit alte trei petreceri private fiind aplicate amenzi. Poliția avertizează că valorifică informații atât de pe rețelele sociale cât și sesizări făcute la Telverde Covid


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au transmis, sâmbătă, că petrecerile de orice fel, care au loc fie în restaurante, locuințe sau în aer liber sunt interzise încă din anul precedent 2020, indiferent dacă au loc în spații închise sau deschise. Aceste restricții se aplică și evenimentelor private care au loc în curțile caselor, sau în cadrul pensiunilor turistice. Măsura se regăsește și în Hotărâree de Guvern nr. 432/2021 prin care s-a decis prelungirea stării de alertă până la data de 12 mai 2021. 

Polițiștii monitorizează respectarea legii, preluând orice sesizare privind organizarea unor astfel de evenimente făcută prin SNUAU 112 sau TelverdeCovid sau valorificând informații proprii obținute din surse ocazionale, rețele sociale sau mass-media.

În ultimele zile au fost identificate și stopate treu petreceri private organizate la locuințele proprii sau în alte locații.

Astfel, în data de 05.05.2021, în jurul orei 20.30, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Suceava s-au sesizat cu privire la un material video postat pe o rețea de socializare, din conținutul căruia se observau mai multe persoane care participau la o petrecere rivată fără a respecta măsurile de prevenire a pandemiei.

În vederea identificării locației echipajele de ordine publică din cadrul subunității au efectuat verificări în mai multe locații, respectiv pe strada Mirăuți, strada Nicolae Labiș, strada Semicercului, strada Tăbăcarilor, strada Cărămidarilor și strada Cernăuți din municipiul Suceava.

 În urma verificărilor, la ora 21.05, a fost identificată locuința la care se organiza petrecerea stabilindu-se că a fost organizată o petrecere de majorat și au fost identificate și sancționate 11 persoane, cu amenză în valoare de 4000 lei dar și sancțiuni cu avertisment conform art. 67, alin. 2, lit. c din Legea 55/2020.

De asemenea, vineri la orele 22.17, polițiștii Secţiei 7 Poliţie Rurală Mălini s-au autosesizat despre faptul că la locuința unei femei din sat Pîraie din Mălini, are loc o petrecere în spațiu deschis și privat.

Cu ocazia deplasării la fața locului, activitatea era în curs de finalizare, fiind identificată organizatoarea evenimentului, iar din discuțiile purtate cu aceasta a reieșit faptul că la domiciliul său a avut loc o reuniune cu un număr nouă persoane.

 Ca urmare a acestei intervenții efectuate de către polițiști, activitatea a fost stopată, participanții părăsind locația.

 Organizatoarea a fost sancționată contravențional cu amendă în cuantum de 1000 lei, iar celelalte persoane în calitate de participanți cu avertisment, conform art. 65 lit. k din Legea nr. 55/2020.

Tot vineri, la orele 22:54 lucrătorii S.P.R. 2 Ipoteşti au fost sesizaţi cu privire la faptul că la Căminul Cultural Stamate sunt adunate mai multe persoane și ascultă muzică.

Polițiștii s-au deplasat în zona indicată și au depistat  în  curtea Căminului Cultural Stamate și în interiorul acestuia 12 adolescenți care participau la serbarea unei zile onomastice.

Întrucât cei în cauză nu au respectat prevederile Legii 55/2020, respectiv organizarea unei petreceri tip aniversare precum si interdicția de a nu părăsi locuința în intervalul orar 22,00-05,00 fără a avea motive întemeiate, au fost aplicate 12 sancțiuni contravenționale conform art. 65 lit. k și m din Legea 55/2020, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 4.500 lei.

Polițiștii amintesc că organizarea evenimetelor private este interzisă conform Legii 55/2020 având în vedere contextul pandemic.

Zilnic echipajele de poliție, poliţie locală și jandarmerie aflate în serviciu pe raza județului verifică modul de respectare a legislației dar și a interdicției de circulație a persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 22:00—05:00.


Intră acum și în grupul de