Polițiștii suceveni au confiscat, la Crucea, un camion de 20.000 de euro care transporta ilegal peste 14 mc de material lemnos


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au continuat, sâmbătă, activitățile de verificare și control în cadrul acțiunii „Scutul Pădurii”, și au identificat un transport de material lemnos de aproape 15 metri cubi fără documente. Pe lângă materialul lemnos în valoare de cca. 3000 lei, polițiștii au indisponibilizat, conform legislației incidente și mijlocul de transport în valoare de peste 20.000 Euro.

Astfel, în jurul orei 15,10, polițiștii Secţiei nr. 15 Poliţie Rurală Vatra-Dornei aflaţi pe raza comunei Crucea în cadrul Planului de acțiune ,,Scutul pădurii”, au oprit pentru control autoutilitara încărcată cu lemn rotund rășinoase molid pe DC Poiana Bobului din satul Crucea.

Cu ocazia verificărilor efectuate în aplicația SUMAL Control s-a constatat faptul că pentru cantitatea de material lemnos transportată nu există documente legale de transport, nefiind generat cod unic.

Șoferul autoutilitarei, identificat ca fiind un bărbat de 48 ani, domiciliat în comuna, Crucea, a declarat verbal faptul că nu are documentele personale și ale autoutilitarei conduse, iar materialul lemnos aflat în aceasta provine din depozitul societății pe care o administrează.

Autoutilitara a fost deplasată conform solicitării în depozitul aparținând Ocolului Silvic Crucea, unde s-a procedat la inventarierea materialului lemnos de către lucrătorii silvici din cadrul acestui ocol silvic, în urma inventarierii rezultând cantitatea de 14,18 m.c. lemn rotund rășinoase molid, în valoare estimativă de 2.900 lei.

În conformitate cu prevederile legale polițiștii au dispus confiscarea cantității de 14,18 m.c. lemn rotund rășinoase molid precum și a autoutilitarei care au fost predată în custodia Ocolului Silvic Crucea.

În acest caz a fost întocmit dosar penal fiind începută urmărirea penală in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ,,transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 m.c., neînsoțite de documentele specifice de transport”, cercetările urmând a fi continuate de lucrătorii Secției nr. 15 Poliție Rurală Vatra-Dornei.

Totodată, conducătorul auto a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor art. 10 alin. 1 și 101 alin. 1 pct. 18 din O.U.G. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, ca măsură complementară dispunându-se și reținerea certificatului de înmatriculare al autoutilitarei pentru ITP expirat.

Poliţiştii atrag atenţia asupra respectării legislaţiei în domeniul silvic, acţiuni şi controale în vederea celor care comit delicte silvice urmând a fi desfăşurate şi în perioada următoare în vederea identificării şi tragerii la răspundere a celor care încalcă normele în vigoare.


Intră acum și în grupul de