Detaliile accidentului de la Vicovu de Jos: Bărbatul care s-a răsturnat cu un tractor în pădure transporta material lemnos fără documente


Intră acum și în grupul de

Un accident soldat cu rănirea unui sucevean și o intervenție complicată a pompierilor militari pentru salvarea lui au avut loc luni, 10 mai, pe raza localității Vicovu de Jos.

După cum am relatat anterior, un bărbat (71 ani) s-a răsturnat cu un tractor agricol. Din cauză că zona din fondul forestier era greu accesibilă ambulanței, rănitul a fost transportat până la șosea cu ajutorul autoșeniletei.

Precizăm că accidentul s-a produs în jurul orei 16:30, pe un drum forestier denumit popular „La căsuță”.

Din cercetările efectuate de polițiști și un tehnician criminalist din cadrul Poliției Rădăuți s-a stabilit că bărbatul conducea un tractor de mici dimensiuni ce tracta o semiremorcă încărcată cu material lemnos.

Din cauza faptului că drumul prezenta niște șanțuri adânci pe ambele părți, fiind în pantă, minitractorul a fost scăpat de sub control, iar șoferul a sărit din vehicul și s-a rănit.

Bărbatul a fost transportat la Spitalul Județean Suceava pentru acordarea de îngrijiri de specialitate, fiind internat cu diagnosticul „politraumatism prin accident de tractor, TCF, excoriații nazale și abdominale, fractură gambă dreaptă”.

În acest caz a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „vătămare corporală din culpă”. Totodată, polițiștii au verificat legalitatea transportului de material lemnos (lemn de foc).

Astfel s-a constatat că bărbatul nu deținea documente legale cu privire la transportul lemnului, în cantitate totală de 0,5 mc. Drept urmare, materialul lemnos a fost confiscat, iar bărbatul amendat.


Intră acum și în grupul de