Baruri deschise după ora 22:00 și petreceri fără măști de protecție la Botoșana. Polițiștii au aplicat amenzi de peste 17.000 lei


Intră acum și în grupul de

Polițiștii suceveni au organizat sâmbătă, 8 mai, o acțiune în cadrul căreia au constatat că mai multe localuri din comuna Botoșana activau după programul impus în contextul Covid-19, iar un grup de tineri petrecea fără respectarea normelor sanitare.

Potrivit IPJ Suceava, în total au fost verificate 22 de societăți economice și 48 de autovehicule, fiind legitimate 86 de persoane.

Astfel, polițiștii au aplicate zece amenzi în valoare totală de 17.320 lei, dintre care patru la regim rutier. Celelalte amenzi au fost aplicate pentru încălcarea măsurilor pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei.

Concret doi agenți economici au fost sancționați pentru nerespectarea programului de funcționare în perioada stării de alertă. În jurul orei 22:20, polițiștii au constatat că două baruri din localitate erau deschise. Administratorii localurilor au primit amenzi de 5.000 și respectiv 10.000 lei.

De asemenea, trei persoane s-au ales cu amenzi pentru lipsa declarației pe proprie răspundere, iar două – pentru lipsa măștii de protecție. Este vorba despre un grup de tineri care petrecea într-un foișor din localitate. Polițiștii i-au surprins la ora 23:10, însă o parte dintre participanți au reușit să fugă.


Intră acum și în grupul de