Un tânăr sucevean de 22 de ani a condus cu 200 km/h pe DN 2 E. El a fost amendat și a rămas și fără permis

În perioada 14 – 16 mai a.c., la nivel național, polițiștii rutieri au acționat pentru combaterea nerespectării regimului legal de viteză și depistarea conducătorilor de autovehicule aflați sub influența băuturilor alcoolice sau a unor substanțe psihoactive, în vederea reducerii numărului și consecințelor accidentelor rutiere grave, anunță Poliția Română.

În urma acțiunilor derulate în teren, au fost aplicate 18.619 sancțiuni contravenționale, dintre care 8.872 pentru depășirea vitezei maxime legale admise, 244 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 9.503 sancțiuni aplicate pentru nerespectarea altor norme rutiere.

Totodată, au fost reținute 2.078 de permise de conducere, din care 1.204 pentru depășirea cu mai mult de 50 km/h a vitezei maxime legale admise, 265 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența băuturilor alcoolice și 609 pentru nerespectarea altor norme rutiere.

În cele 3 zile, au fost constatate 300 de infracțiuni, dintre care 126 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența alcoolului, 19 pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană aflată sub influența substanțelor psihoactive și 185 reprezentând infracțiuni.

Între situațiile exemplificate de Poliția Română se află și cea a unui tânăr sucevean de 22 de ani.

Astfel, în data de 15 mai  un bărbat, de 22 de ani, a fost depistat, în județul Suceava, conducând un autoturism cu 200 km/h, pe DN2E. Acesta a fost sancționat contravențional, conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, fiindu-i  reținut permisul de conducere, pentru 90 de zile.

În țara noastră, viteza neadaptată condițiilor de drum și cea neregulamentară se regăsesc în mod constant între primele trei cauze generatoare, fiind depuse constant eforturi pentru reducerea numărului și consecințelor accidentelor rutiere înregistrate din aceste cauze, menționează sursa citată.

loading...