Greva profesorilor din 22 aprilie, batuta in cuie (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Sindicatele din învăţământul sucevean au anunţat în scris Inspectoratul Şcolar Suceava despre greva generală ce va avea loc pe data de 22 aprilie.

„De la toate cele trei sindicate s-au primit notificări privind ziua de grevă. În mod normal, copii trebuie aduşi la şcoală şi supravegheaţi de către cadre: elevii sunt obligaţi să vină la şcoală. Prezenţa lor nu este condiţionată de grevă”, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă şeful IŞJ Suceava, Petru Carcalete.

Potrivit acestuia, dacă orele nu vor fi recuperate, cadrele didactice riscă tăierea din salariu a zilei respective. „Dacă vor fi recuperate orele, asta vor decide sindicatele. Dacă vor fi recuperate, vor fi plătiţi, dacă nu, atunci şi se va tăia din leafă ziua respectivă”, a subliniat Petru Carcalete.

În această perioadă, pe lângă orele obişnuite de curs, începând de luni, a demarat şi proba de evaluare a competenţelor digitale la Bacalaureat. Elevii din liceele sucevene sunt programaţi pentru testare în fiecare zi, până pe 29 aprilie, inclusiv pe 22 aprilie, când este anunţată greva de o zi.

Purtătorul de cuvânt de la IŞJ Suceava, prof. Laurenţa Hacman preciza luni,că „dacă va fi grevă, fiecare şcoală îşi va reprograma proba după un program propriu”.

La proba de competenţe digitale s-au înscris 6.793 de elevi de clasa a XII-a, dar vor participa 6.577, la 216 urmând a avea loc echivalarea cu alte certificate.


Intră acum și în grupul de