„Stomatologi” de ocazie, ce profeseaza prin casele sucevenilor (VIDEO)


Intră acum și în grupul de

Un grup de cetăţeni dintr-o comună suceveană a sesizat Direcţia de Sănătate Publică Suceava de existenţa unor medici stomatologi ce profesează prin casele oamenilor.

Directorul adjunct coordonator al Departamentului de Control în Sănătate Publică Suceava, dr. Ludovic Abiţei a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă că a sesizat poliţia în acest caz, dar nu a menţionat numele comunei precizând că „pot fi în cercetări”, limitându-se numai a spune că este din mijlocul judeţului.

„Noi, conform atribuţiilor noastre, verificăm doar cabinetele autorizate, cele neautorizate sunt de competenţa poliţiei. Iar dacă vreo asociaţie profesională reclamă, verificăm ce e de competenţa noastră, şi apelăm la cei abilitaţi. Am avut recent o sesizare, că sunt nişte medici din afara ţării, care practică stomatologia prin diferite case. Noi nu putem intra în casa omului, dacă nu ne dă voie acolo şi chiar dacă ne-ar da voie ce putem să-i facem? Să-l luăm de umăr şi să-l ducem la poliţie? Nu intră în atribuţiile noastre”, a declarat adjunctul DSP Suceava.

Pe de altă parte, inspectorii sanitari suceveni au demarat o serie de controale prin cabinetele şcolare şi cele stomatologice autorizate. Ludovic Abiţei a menţionat că se porneşte de la verificarea autorizaţiilor până la evacuarea deşeurilor medicale considerate periculoase, dotare, circuite, alimentare cu apă.


Intră acum și în grupul de