Arest preventiv pentru un bărbat care și-a tâlhărit tatăl în timp ce era sub control judiciar într-un dosar de violență în familie


Intră acum și în grupul de

Un bărbat care și-a agresat repetat tatăl a fost arestat preventiv în urma solicitării procurorilor ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului. Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului a admis cererea în data de 21 mai.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Gura Humorului a informat că, în data de 21 aprilie, față de bărbat a fost pusă în mușcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracţiunii de violență în familie.

Imagine ilustrativă

Fapta a avut loc pe 17 aprilie. Atunci, bărbatul și-a bătut tatăl, lovindu-l cu pumnii și picioarele în zona capului. Bătrânul a avut nevoie de 11-12 zile de îngrijiri medicale.

Ulterior, pe 21 aprilie, bărbatul a fost plasat sub control judiciar pe o perioadă de 60 zile, stabilindu-i-se mai multe obligaţii printre care şi aceea de a nu reveni în locuinţa familiei şi să nu se apropie de tatăl său.

Cu toate acestea, pe 15 mai bărbatul a comis o nouă infracțiune. El a mers la locuința tatălui său, l-a imobilizat și l-a tâlhărit pe bărbat de 100 lei.

„În intervalul orar 17:00-18:00, s-a deplasat la locuința tatălui său, unde, după ce a pătruns în bucătărie, l-a împins pe acesta din urmă pe un pat, l-a imobilizat prin apăsarea cu mâna stângă a umărului drept, după care cu mâna dreaptă a rupt buzunarul unui hanorac cu care victima era îmbrăcată, iar din acesta a sustras un portofel de culoare negru din care a sustras suma de 100 de lei”, au descris procurorii scena.

Ulterior, bărbatul l-a legat pe tatăl său de mâini și picioare cu o sfoară ca cel din urmă să nu apeleze după ajutat. În tot acest timp, aproximat 10-20 minute, bărbatul a stat în aceeași cameră cu tatăl, a fumat și a ascultat muzică la o boxă audio portabilă, pe care a adus-o din sufrageria casei.

Astfel, el s-a ales cu un nou dosar penal, de data aceasta pentru tâlhărie și lipsire de libertate.

În aceste condiții, procurorii au solicitat înlocuirea măsurii controlului judiciar cu măsura arestării preventive, cererea fiind admisă de către judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Gura Humorului, formulându-se contestație ce urmează a fi soluționată.


Intră acum și în grupul de